Hantverkare - Smidigare renovering 

Tips när du anlitar en snickare

När du ska anlita en snickare är det viktigt att du gör vissa efterforskningar innan du skriver avtal. Be om offerter från olika snickare och kolla alltid upp den snickare du väljer. Tänk på att betala efter utfört arbete.Det finns en hel del saker som är bra att tänka på när du anlitar en snickare. Innan du börjar leta efter en snickare är det bra om du skriver en detaljerad lista med sakerna som du vill få gjorda. Skriv även ner hur lång tid arbetet får ta. Det är även fördelaktigt att göra en budget. Ju mer precis du kan vara när du ska begära en offert desto bättre är det. Du ökar chanserna att få en detaljerad och exakt offert tillbaka.

Begär offerter från flera snickare
Det som är bra att tänka på när du ska anlita en snickare är att be om flera offerter – snickare pris. Ta inte bara den första snickaren som du hittar. När du letar upp flera snickare och får flera offerter kan du jämföra dem mot varandra. Du kan då se skillnader i pris mellan det olika offerterna och därigenom spara en hel del pengar. Ett annat sätt att hitta en bra och

Snickare med verktyg

prisvärd snickare är att höra med vänner och familj om de har några bra förslag. När du har fått olika offerter är det även bra att gå igenom dem ordentligt. Kolla att du har fått ett pris för hela arbetet och om det tillkommer några andra kostnader.

Kontrollera att snickaren är seriös
När du har hittat en snickare som du anser vara bra är det viktigt att ta referenser. Kolla referenser från de som har fått samma arbete utfört som du önskar få. Det är också betydelsefullt att kontrollera att snickaren har F-skattsedel och att snickaren inte finns med på svartalistan hos Råd&Rön.

Skriv avtal på allt
Innan du skriver ett avtal med en snickare ska du ha allt på papper. Kontrollera därför om det tillkommer några extra kostnader som exempelvis snickarens resor, materialkostnader och städning efter att jobbet är utfört. Det är tråkigt att råka ut för oväntade kostnader. Att ha allt på papper gör även att missförstånd kan undvikas. Om du skulle råka hamna i en tvist med snickaren är det direkt avgörande att ha allt på papper.

Betala efter utfört arbete
När det kommer till betalningen är det fördelaktigt att inte betala snickaren i förskott. Genom att betala efter att arbete är klart kan du undvika att snickaren smiter iväg från ett halvfärdigt arbete eller inte åtgärdar eventuella fel som uppstått. Om det skulle vara så att snickaren vill ha betalt i förväg kan detta ge dig en hint om att det inte är en riktigt seriös aktör. Då kan det vara klokt att välja en annan snickare.