FLytten

Flytthjälp: så flyttar du riktigt billigt 

Du ska flytta och vill göra det så billigt som möjligt. När du ska räkna på flytten finns det flera parametrar som du bör ta med, såsom ekonomi, arbetstid, erixonflytt.se, stress och familj. 

Flytta 

Det är skönt att ha hittat en ny bostad. Veta var man ska bo och vad nästa steg i livet är. Men det finns ett stort berg att ta sig över för att komma dit: själva flytten. Flytta bohaget och sedan städa ur den gamla bostaden. De tär på att flytta, även om det så bara är inom samma stad. Sakerna ska gås igenom, packas, fraktas och sedan plockas upp. Samtidigt som vardagslivet fortsätter med möten på jobbet, barnen som ska till dagis och du vill hinna träna för att må bra. Har du liten plånbok blir det extra jobbigt. 

Anlita flytthjälp 

Det enklaste sättet att flytta är genom att anlita flytthjälp. Låta en firma komma och packa ner och frakta dina saker. Vill du riktigt lyxa till det låter du dem också städa ur bostaden åt dig. Men blir inte det dyrt? Särskilt om ekonomin är skral? Svaret på den frågan är inte så enkelt. Om du jobbar ska du räkna ut hur många timmar du måste lägga på flytten och räkna ut hur mycket du skulle få i lön om du jobbade istället. Det som tar dig 20-30 stressade timmar tar flyttfirman fem timmar. Och flyttpersonalen från flyttfirmor göteborg har inte haft sömnsvårigheter och känt sig stressade i en månads tid. Du bör också tänka in eventuell trötthet och sjukskrivning. Det är otroligt vad vi klarar av när vi måste, men när vi är klara med berget är det lätt hänt att vi blir sjuka. Du blir förkyld, får migrän eller blir bara allmänt trött. 

Sortera i tid 

Om du ska anlita flytthjälp blir det billigare om du har ett mindre antal paket och möbler, liksom om bostaden är tämligen ren. Börja sortera och kasta saker i tid. Sälj gamla saker på Blocket och tjäna pengar som du lägger på flytten. Släng och ge bort till second hand. Se till att inte ta med något som du inte använder till den nya bostaden. Gå även igenom dina möbler, så blir det mindre att frakta. Och mer pengar i plånboken. 

Ta hand om hälsan 

Oavsett om du anlitar flytthjälp eller inte måste du ta hand om din hälsa. Börja arbeta med flytten i god tid. Be om hjälp om du behöver och se till att du motionerar och äter hälsosamt. Att ta hand om hälsan är faktiskt att ta hand om sin ekonomi. Det är dyrt att vara sjuk.